Årets tema

Børn der fægter i Pederstrup
Jagten og skoven i 2019

Temaet for Ballerup Børnekulturfestival 2019 er "Jagten og skoven". Hvordan temaet fortolkes er helt op til den enkelte arrangør. Temaet er med vilje skabt med stor spændvidde, så alle – uanset aldersgruppe – kan arbejde med det og blive inspireret af det. Det vælges helt frit, om der skal arbejdes med det ene eller begge områder i temaet.

Herunder finder du inspiration til hvordan "Jagten og skoven" kan forstås med vægt på fællesskaber og udfordringer. På det lokale og fantastiske. Og på mulighederne for fordybelse og oplevelse. Forhåbentlig finder du netop din vej ind i temaet, så du kan være med til at sætte dit præg på den 2. udgave af Ballerup Børnekulturfestival.

Jagten

Jagt er at indfange og dræbe dyr - for fornøjelse, for at overleve, for at skaffe et nyt trofæ, for at skaffe kød eller for at udrydde skadedyr. Det er jagt igennem tiden, i stenalderen, middelalderen og i jægertiden. Det er jagt i dag, Nak & Æd og jægersoldater. Det er hubertusjagt, det er rævejagt og fællesjagt, at være en del af et jagtgilde, at spille jagthorn eller spise jægergryde. Men det er også jagten på lykke eller jagten på det gode liv, jagten på den perfekte krop, jagten på den forsvundne skat, jagten på frihed og jagten på røde oktober. 

Hvis jeg er på jagt, er jeg så altid en jæger?
 

Skoven

Skoven er Hareskoven og Vestskoven. Det er den danske skov, det er verdens skove, det er regnskov, løvskov og naturskov. Det er træerne og plantelivet. Det er at være på skovtur og møde dyrene, der bor der. Det er natur og teknik, fantasi og eventyr. Dyrene og væsnerne, der kunne leve i skoven. Ulven, der ligger på lur og vil æde dig. Det er de forundelige elvere og andre fantasiskabninger, som dukker op i tågeskoven. Det er den smukke skov, den romantiske skov, den skræmmende skov, den mørke skov. Det er overlevelsestur, gåtur, mountainbike, ridetur og opdagelsestur. Det er efterårsskoven og kastanjedyr, skilteskov, skovorienteringsløb og træklatring. 

Skoven er jordens lunger, men hvordan trækker skoven vejret?