Materiale

H. C. Ørsted, Darwin og Roald Amundsen
Ballerup Børnekulturfestival 2020 er aflyst pga. COVID-19.

Materialer i Fællessamlingen

Du kan som lærer og pædagog gå på opdagelse i Fællessamlingen, og finde materiale til brug i klassen eller daginstitutionen, der passer til årets tema.

Inspiration
Du kan eksempelvis låne bøger om Christopher Colombus  og opdagelsen af Amerika. Du kan låne Peter Olesens bog "Gå på opdagelse i byen" om bygninger, udsmykning og bygningshistorie. Du kan forsøge at finde Holger i Martin Handfords "Hvor er Holger i Eventyrland?". Du kan låne den store fagbog om opdagelsesrejser eller bogen "Kan du høre træerne snakke - en opdagelsesrejse gennem skoven" og meget mere. 

Gå på opdagelse i kunsten

Gå på skattejagt i kunsten

Tag et skattekort under armen, mobiltelefonen i lommen og gå på opdagelse i Ballerup Kommunes 130 offentlige kunstværker. 

Alle kommunes kunstværker er markeret med et rødt kryds på et vaskeægte skattekort. Kortet er en råskitse af hele Ballerup Kommune, hvor enkelte vejnavne fremgår, men ellers er det bare at sætte gang i kreativiteten og finde den indre Indiana Jones frem for at finde og opspore kunstværkerne.

På diskrete steder på alle værkerne er der påsat en QR-kode. Scanner du koden med kameraet på mobiltelefonen, bliver du ledt direkte videre til spændende og uddybende information om lige præcis det kunstværk, som du står overfor. Alle beskrivelserne finder du også på ballerup.dk/kunstguiden. Det giver mulighed for at forberede en lærerig skattejagt med spændende spørgsmål. 

Skattekortet kan fås på Ballerup Bibliotekerne og på skolebibliotekerne. Kortene kan også bestilles via henvendelse til børnekulturfestivalen på bornefestival@balk.dk.